SADRŽAJ OMOGUĆAVA
IVANA, PETAR I MAŠA

"Mi smo predvodnici nove generacije, sami smo svoji šefovi, urede smo zamijenili plažama i hostelima u cijelom svijetu, a od svog biznisa jako dobro živimo"

Raditi i zarađivati neovisno o lokaciji postao je globalni pokret s tendencijom da do 2020. godine polovica stanovništva u svijetu ima fleksibilniji životni stil.

Životni san mnogih milenijalaca danas je postati freelancer, raditi posao koji vole, a pritom izbjeći klasično uredsko radno vrijeme od 9 do 5, pa se sve više mladih stručnjaka ohrabrilo pokrenuti vlastiti digitalni biznis.

Kreativci zaposleni u digitalnoj industriji rade i putuju svijetom... No, zahvaljujući tehnologiji svi smo mi na neki način nomadi novog doba, čak i ako ne radimo ispod palme na Filipinima.

Jedno je sigurno - ured je tamo gdje je internet

Ivana Čabraja
PR stručnjak
„Svoj posao mogu obavljati usidrena u pelješkom kanalu. I zato ga ne bih nikad mijenjala"
PROČITAJTE VIŠE
Petar Puljiz
video producent
"Ako živite i žudite za onim što radite, i 24 sata su vam premalo.”
PROČITAJTE VIŠE
Maša Zibar
beauty blogerica i influencerica
Najčešća predrasuda oko influencera je ona da ništa ne rade, a puno zarađuju. E, pa – nije tako!
PROČITAJTE VIŠE
ULTIMATIVNI VODIČ
ZA DIGITALNE NOMADE
Tomislav Pancirov
konzultant za digitalne komunikacije i brending
NAJVEĆI IZAZOVI MOG POSLA
"Često sam znao imati osjećaj da ne radim dovoljno, iako zapravo puno radim. Stvar je u tome da kad radiš za sebe, ne osjećaš težinu posla kao nekad, dok si radio za nekog drugog. Naravno, kroz vrijeme postaneš zreliji u tom smislu i percipiraš sve na pravilan način. Naučiš da ti je godišnji odmor i gotovo potpuni odmak od posla zaista potreban za punjenje baterija, iako obožavaš ono što radiš. Problem s kojim se dosta mojih kolega suočava je balans između posla i privatnog života. Danas smo stalno povezani i nema više te jasne linije koja odvaja ova dva segmenta. Upravo zato moramo gledati holistički na biznis. Prilagodite sve sebi i slušajte se, kako se ne biste doveli u još goru situaciju od one iz koje ste otišli. Tu je ključan mindset jer ako ne mislite da je nešto moguće, nećete se ni dovesti u situaciju u kojoj je zaista moguće. Nemojte prihvaćati stereotipnu sliku da je biti samostalan u biznisu još teže nego kada radite za nekog drugog."
PROČITAJTE VIŠE