Budućnost digitalnog

Bankarstva

Hrvatska više ne zaostaje za trendovima u svijetu i zahvaljujući naporima banaka te EU regulativama uvodi najnoviju tehnologiju u domaće bankarenje. Banke su spremne na izazove koje konkurencija iznutra sama stvara, kao i na one koje se promjenom propisa nameću izvana

1 2 3 4 5 6

1 / 3
2 / 3
3 / 3
Ivanu je život lakši zato što više ne mora ganjati prijatelje po gradu da mu daju gotovinu prije kupovine za prijateljev rođendanski tulum, nego sve može napraviti koristeći nove aplikacije za plaćanje. Prijatelji mu lako prebace novac koji mu je potreban za tulum, a iznos je dostupan odmah.
P2P aplikacija olakšava svakodnevne transakcije svim korisnicima i omogućava im da šalju, zatraže i primaju novac jednostavno, sigurno i brzo.
Ovaj način plaćanja je podjednako siguran, ako ne i sigurniji od tradicionalnih plaćanja. U P2P aplikacijama sve je kriptirano i spremljeno na zaštićenim serverima, a aplikacija je zaštićena PIN-om ili biometrijom.
Mini vodič

1 2 3 4 5 6

Mini vodič
1 / 3
2 / 3
3 / 3
Jeleni je život lakši zato što više ne mora kopati po torbi da bi našla gotovinu . Sve transakcije može obavljati samo dodirom mobitela na POS uređaj i tako ne mora ni spuštati malu Dinu iz ruku.
Mobilni novčanici olakšavaju svakodnevne transakcije svakome tko je ikada zaboravio novčanik kod kuće ili mu nije pri ruci. Sve što vam treba za instant plaćanje na prodajnim mjestima je mobitel.
Plaćanje mobilnim novčanicima nije samo jednostavno, nego i sigurno. Tehnologija mobilnog novčanika primjenjuje sve najviše sigurnosne standarde, a najosjetljiviji podaci su kriptirani. Same aplikacije mobilnih novčanika i mobitel na kojem su instalirane, su zaštićene PIN-om ili biometrijskim podacima korisnika.

1 2 3 4 5 6

1 / 3
2 / 3
3 / 3
Marku je život lakši zato što porukom može zatražiti još nešto novaca za maturalac od svoje majke. Mami je život također lakši jer može biti sigurna da u svakom trenutku dana ili noći Marku može prebaciti lovu.
Mobilni novčanici olakšavaju svakodnevne transakcije poput ove Markove. Budući da je na maturalcu u dalekom gradu, koristeći chat i bankovnu aplikaciju transakcija između Marka i mame može se obaviti u roku nekoliko sekundi i zabava se može nastaviti.
Transakcije u mobilnim novčanicima su potpuno sigurne jer su zaštićene najvišim sigurnosnim protokolima. Također, Marko ne mora podizati gotovinu u stranom gradu, niti koristiti usluge za prebacivanje gotovine upitne pouzdanosti.
Mini vodič

Kako ti plaćaš

Koliko često Hrvati koriste gotovinu, kartice, mobitel ili računalo za plaćanje?

Budućnost

bankarstva u hrvatskoj

BANKE U MOBITELIMA

Gotovo svaka ozbiljnija banka u razvijenim zemljama Zapada i Istoka ima aplikaciju za pametne mobitele s nizom osnovnih bankarskih usluga ali i do jučer na mobitelu nedostupnih financijskih i ne-financijskih usluga i funkcionalnosti. Mnoge hrvatske banke priključile su se tom trendu...

Što je PSD2?

Što je SIP?

Što je RPIR?

Vodič za sigurno

online
plaćanje