Il dolce

far niente

POWERED BY

U svijetu u kojem se sve kreće ubrzanim tempom, moći se opustiti pravi je luksuz. A ako se itko zna prepustiti ljepoti trenutka, onda su to Talijani koji potreban bijeg od naporne svakodnevice pronalaze u jedinstvenom načinu života koji opisuju frazom "il dolce far niente". U prijevodu se može opisati kao slatkoća nečinjenja ili uživanje u dokolici te nas poziva da se odmorimo

i cijenimo jednostavne životne radosti. Bilo da je to ispijanje kave na suncu, čitanje knjige ili jednostavno lješkarenje u udobnosti svog doma, "dolce far niente" trenutke možete vrlo lako uklopiti u svoj život. Postizanje tog neodoljivog osjećaja puno je lakše uz vrhunsku udobnost i kvalitetu Natuzzi namještaja, izrađenog u bezvremenskom talijanskom stilu.

OSEBUJNA NAVIKA TALIJANA IZ TEMELJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT!

Naši su susjedi majstori ugađanja samima sebi, bilo to kroz hranu, druženje, ljenčarenje na plaži ili samo ispijanje kave. Kako i mi napokon možemo više uživati u životu?

IL DOLCE FAR NIENTE U DNEVNOM BORAVKU

Mediteran su more, sunce, kamen, sunce, maslina. Upravo biste se ovim elementima i bojama trebali voditi kod uređenja boravka u omiljenom talijanskom stilu.

IL DOLCE FAR NIENTE U SPAVAĆOJ SOBI

Soba mora ostati oaza mira, kod Talijana nikada nećete vidjeti da rade iz kreveta. Također, njihovi kreveti će uvijek biti pospremljeni i spremni za passeggiate, popodnevni odmor kojeg se ne odriču.

IL DOLCE FAR NIENTE U KUHINJI I BLAGOVAONICI

Dugi nedjeljni ručak s obitelji, gdje nitko ne gleda na sat niti mobitel, upravo je ono što puni baterije našim susjedima. Kako pronaći mir u kuhinji koja često može biti izvor stresa?