OMOGUĆAVA MOJ ZABA START
Hrvatski
stvaratelji
"Lansirali smo mobilnu aplikaciju za pomoć roditeljima suočenim s malignim bolestima i potvrdili: dobro se dobrim vraća"
kako smo uspjeli
krijesnica
Mirela Stanić Popović
Mirela Stanić Popović završila je književnost, ali ju je profesionalni put odveo u svijet projektnog menadžmenta. Kao prava osoba u pravo vrijeme našla se u Udruzi Krijesnice u izradi projekta mobilne aplikacije za djecu i obitelji suočene s malignim bolestima koja će omogućiti dostupnost usluga udruge na širem području Hrvatske. Aplikacija će na jednom mjestu omogućiti pristup svim informacijama, aktivnostima i paketima pomoći.
U Krijesnici je Mirela malo dulje od godinu dana, a bori se svaki dan da se roditeljima djece pruži pomoć, jer smatra da ih se ne smije dovesti u situaciju da se bore za svoja prava dok su im djeca na liječenju. Njihovo vrijeme dragocjeno i trebaju ga provoditi što mirniji sa svojom djecom.
Trenutno je u Krijesnici petero zaposlenih, te imaju oko 150 volontera, no potrebe djece koja su u liječenju i njihovih roditelja su raznovrsne i nedostaje kapaciteta da ih sve pokriju. To posebno dolazi do izražaja kad djeca odu kući, a nisu iz Zagreba, Rijeke ili Splita pa nemaju adekvatnu podršku u mjestima iz kojih dolaze.
KAKO SU USPJELI? ŠTO JE BIO NAJVEĆI IZAZOV I ŠTO SU NAUČILI?
««U svom radu uspijevamo zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih, volontera, mladih, članova skupštine, vanjskih suradnika. Ono to nas čini jedinstvenim naš je direktan rad na odjelima, gdje s djecom i roditeljima te medicinskim osobljem zajedno proživljavamo dobre i loše dane. Timski rad i spremnost na međusobnu pomoć imaju presudnu ulogu u našem radu. Uspjeli smo postići da naš rad prepoznaju brojni donatori, fizičke i pravne osobe, neki od njih financijski podržavaju naše projekte dok nam drugi daruju svoje znanje, vrijeme, proizvode i usluge. Najveća prepreka u dizajniranju mobilne aplikacije bila je želja da sve ono što smatramo potrebnim za naše korisnike specificiramo, no tu su nam opet pomogli dragi ljudi koji su uskočili sa svojim znanjima i velikom željom da nam pomognu. Jer dobro se dobrim vraća”»
IMATE LI I VI INOVATIVNU IDEJU?
KLIKNI I SAZNAJ KAKO DO PRVE INVESTICIJE
PRILOG JE NAPRAVLJEN U PRODUKCIJI NATIVE AD STUDIJA HANZA MEDIJE I ZABE, U SKLADU S NAJVIŠIM PROFESIONALNIM STANDARDIMA JUTARNJEG